A nyári koncertek a zenekar számára már a korábbi években is különleges eseményei voltak az évnek, mivel ekkor lehetőség van arra, hogy a koncerttermek világához képest kicsit kötetlenebb, családiasabb formában is találkozhassunk a közönséggel. Az elmúlt időszak online koncertjei után  már alig várjuk, hogy augusztusban újra a fesztiváloké legyen a főszerep, és újból a közönséggel együtt élvezhessük a nyáresti koncertek varázslatos hangulatát.

Első koncerthelyszínünk a Balaton-felvidék, ahol a kékkúti templomkertben ad koncertet augusztus 5-én a Kőfeszt keretében Király-Domány Bernadett és Jobbágy Boglárka (hegedű), Szűcs Boglárka (brácsa), valamint Bali Gabriella (cselló). Az ingyenes koncerten többek között Mozart, Grieg, Pavel Fischer és Piazzolla vonósnégyesre írt darabjai hangzanak el.

A 12. Kaposfesten a Liszt Ferenc Kamarazenekar az elmúlt évek hagyományaihoz híven idén is fellép, neves szólistákkal közösen adunk koncertet Kaposváron augusztus 17-én. Az est egyik szólistája a norvég származású kiváló hegedűművész, Eldbjørg Hemsing lesz, akivel legközelebb 2022 áprilisában fogunk koncertezni a Zeneakadémián. A hangversenyen közreműködik Amihai Grosz, a legendás Berlini Filharmonikusok szólóbrácsása, az izraeli Jerusalem Quartet egykori tagja és alapítója is. Ránki Fülöp, a legifjabb magyar zongorista generáció egyik kiemelkedő művésze pedig első alkalommal zenél közösen együttesünkkel, Liszt Ferenc Malédiction darabját adja elő. A koncerten meghallgathatjuk még Johan Svendsen, Hindemith és Beethoven egy-egy művét is.

A nyarat augusztus 22-én Sárospatakon a Zempléni Fesztiválon búcsúztatjuk a Rákóczi-vár udvarán. A fesztiválnak a Liszt Ferenc Kamarazenekar alapítója volt és azóta is évről-évre visszatérő vendége. A 30. évfordulóját ünneplő eseménysorozat záró koncertjét immár hagyományosan zenekarunk játsza, az idei évben is számos nagyszerű hazai és külföldi szólistával kiegészülve. A program több meglepetést is kínál: a szólószerepben egyébként ritkán hallható, fényes és szárnyaló hangú trombitát ezúttal a hangszer kiemelkedő magyar művészei szólaltatják meg, fellép: Boldoczki Gábor, Pálfalvi Tamás, Tarkövi Gábor, Richter Gábor, Rónai Gábor és Seidl Dénes.

Szeretettel várjuk kedves közönségünket nyári koncertjeinken is!