Kulturális és Innovációs Minisztérium

A Liszt Ferenc Kamarazenekar tagjainak több évtizedes közös muzsikálása csak a zenekarra jellemző egyedi minőséget teremtett, ezt a színvonalat a zenekar a hazai és a nemzetközi pódiumokon is igyekszik megőrizni.

A zenekar törekvéseit Magyarország Kormánya is támogatja, ami az 1292/2019. (V. 17.) határozatban nyert írásos megerősítést.

Az állami támogatás az Emberi Erőforrások Minisztériumával megkötött és a Kulturális és Innovációs Minisztérium által koordinált szerződés feltételei és szabályai szerint kerül felhasználásra.

XIII. kerületi Önkormányzat

2012-ben Budapest Főváros XIII. Kerületi Önkormányzata öt évre szóló közszolgáltatási szerződést kötött a Liszt Ferenc Kamarazenekarral, azzal a céllal, hogy a kerületben élők kulturális életét az együttes koncertjei révén színesítse, gazdagítsa, illetve, hogy a kerületben tanuló diákokat komolyzenei élményhez juttassa.

A sikeres közös munka alapján a megállapodást 2017-ben újabb öt évre meghosszabbították. Az együttműködés a kerületi iskolákkal való közös munkára koncentrál, a rendhagyó zeneórák a diákság és a pedagógusok részéről is már várt, elvárt események; az együttes jó kapcsolatot ápol a Fischer Annie Zeneiskolával, ahol több zenekari tag kezdte gyerekkori zenei tanulmányait.

Emellett az évek során már hagyománnyá vált, hogy a zenekar részt vesz a kerület legnagyobb összkulturális eseményén, a Pozsonyi Pikniken, továbbá minden évben adventi koncertet ad a kerületi lakosoknak. A kerületi nyugdíjasok a zeneiskolai tanárokkal és diákokkal együtt pedig kedvezményes jeggyel látogathatják a zeneakadémiai koncerteket.

ANY Biztonsági Nyomda Nyrt.

Az ANY Biztonsági Nyomda elkötelezett támogatója a művészetnek.

A zene a világ minden táján átívelő, mindenki számára elérhető és örömöt okozó, univerzális nyelv. Nem is meglepő, hogy a legkülönbözőbb, gyönyörűen kivitelezett nyomdaipari különlegességeken is megjelenik valamilyen formában - legyen az bankjegy, bélyeg vagy útlevél. E termékek sok esetben egy-egy világhírű zeneszerző vagy művész tiszteletére készülnek, de számos ország saját himnuszának egy részletét, kottáját vagy szövegét esetleg népi hangszereit jeleníti meg útlevelében, bankjegyein. Hamisításuk megelőzéséhez elengedhetetlen biztonsági grafikák készítése, melyek kialakításához nem elegendő a komoly szaktudás, de a képzőművészet ismerete is egyaránt fontos. Az esztétika kulcsfontosságú, a grafikák révén művészi alkotások születnek, eképp kapcsolódik össze a nyomdászat és a zeneművészet.

Büszkék vagyunk rá, hogy e két, egymástól elsőre távolinak tűnő világ képes egymást inspirálni. Ezért is támogatjuk a Liszt Ferenc Kamarazenekart, akik pedig lehetőséget adnak kollégáinknak, hogy ihletet meríthessenek az artisztika ezen ágából.