A közösség összefogása, a segítségnyújtás motiváló ereje a kulcs a világ jobbá tételéhez. A Liszt Ferenc Kamarazenekar tagjai több szállal kötődnek Szentendréhez, így természetes, ha onnan jön a segélykérés, mennek, és önzetlenül nyújtják azt, amit legjobban tudnak. A koncert nem véletlenül kapta az elsőre talán furcsán hangzó Szívhang címet. Egy súlyos vírusfertőzés után szívátültetésen átesett kislánynak és édesanyjának szól a szerenád. A zene erejével szeretnénk segíteni Lillát új életében. 

Tfirst Péter, koncertmester így nyilatkozott az eseményről: „Lehet, kicsit romantikusan hangzik, mi tényleg egy szerenáddal készülünk, egy fiatal lánynak szóló, hosszabb-rövidebb klasszikus „slágerekből” összeállított üzenetet küldünk. Belecsempésztük a programba persze azokat a műveket is, amelyek éppen most a mi kedvenceink, és bízunk abban, hogy ezek az érzelmeink magukkal ragadják a közönséget is.”

A koncert teljes bevételét jótékony célra ajánljuk fel. 

Koncert időpontja: 2021. szeptember 30. 19:00

Helyszín: Szentendre, Városháza Díszterme

Műsor:

Dohnányi: Szerenád
Bartók: Román népi táncok
Schubert: a-moll vonósnégyes 2. tétel (Rosamunda), D804
Beethoven: Cavatina
Beethoven: A-dúr "Kreutzer" szonáta, op. 47 - 3. tétel - Tfirst Zoltán vonószenekari átirata
Jörg Widmann: 180 Beats per Minute

Támogató jegy: 3000 Ft, extra támogató jegy: 8000 Ft, ami magában foglalja Másik Zsófi grafikusművész imitált példányszámban kinyomtatott Szívvirág című grafikáját.

Jegyvásárlásra a Szentendrei Tourinform irodában (2000 Szentendre, Dumtsa Jenő u. 22., nyitvatartás: kedd: 10:00-16:00, szerda-vasárnap: 10:00-18:00), a koncert előtt a helyszínen vagy online EZEN a linken keresztül van lehetőség.