Signum Saxophone Quartet / Fotó: Felvégi Andrea

Zenekarunk a szeptember egy részét németországi fesztiválokon tölti, 6-án és 7-én, májusi nagysikerű közös itthoni koncertjeink után, újra találkozunk a Signum Saxophone Quartet-tel. A zenei bevállalós, innovatív négyessel a neves Mecklenburg-Vorpommern Fesztiválon először világpremier keretében A fúga művészetéből játsszunk átiratokat, majd másnap a klützi kastély hatalmas kertjében felépített szabadtéri színpadon a négy szaxofonossal és Fazil Say világhírű zongoraművésszel adunk egy „tűzijátékos” nagyszabású hangversenyt.

Pendüljünk egy húron / Fotó: Felvégi Andrea

A hónap második hétvégéje már újra itthon a családoké: bábos barátainkkal, Mimóval, Csipekkel és Ficakkal ezúttal Budakeszire kirándulunk. A KesziKult Művelődési Házban délelőtt és délután is megismétlődik az Egy viharos nap kalandos története. Kicsik-nagyok együtt izgulhatnak a zenés-bábos történeten, a délelőtti mesélést követően még egy kézműves foglalkozásra is várjuk a közönséget.

Próba Kronbergben 2023-ban / Fotó: LFKZ

Ezután újra irány Németország, ismét vendégei leszünk a kronbergi csodás Casals Forumnak, ahol a nemzetközi zenei élet kiemelkedő szereplő közül több régi barát, ismerős csatlakozik hozzánk egy szuper koncertprogram erejéig. Pablo Barragán klarinétművész és művészeti vezetőnk Várdai István mellett, Csík Gyula cimbalomművész és Cosima Soluez-Larivière hegedűművész neve is ismerős már törzsközönségüknek.

Pozsonyi Piknik 2023 / Fotó: LFKZ

Közben ne feledkezzünk el szeptember 7-i a Pozsonyi Piknikről, Budapest legnagyobb kulturális piacteréről sem, ahol munkatársaink jegyárusítási akciókkal, a lemezünkkel, zenés mesekönyvünkkel és sok-sok programújdonsággal várnak minden érdeklődőt.

Liszt Ferenc Kamarazenekar / Fotó: Kőhidai Szabolcs

Októberben indul a hazai nagykoncertes szezon, október 1-én, a Zene világnapján az Óbudai Társaskörbe, 8-án a kecskeméti Hírös Agórába, majd másnap a budapesti Zeneakadémiára várjuk közönségünket. Ezt újabb fesztiválfellépés követi majd, 12-én Cremonában, Antonio Stradivari szülővárosában.

Különlegesen eseménydús őszre készülünk, figyeljétek híreinket: új négykoncertes sorozatunk indul Zenei kedvencek 60 percben címmel, megjelenésre vár új zenés-mesekönyvünk, és már ott vannak az időpontok a koncertnaptárban az új történet zenés-bábos élő bemutatóira is.