A Liszt Ferenc Kamarazenekar új logóapplikációja megmutatta, hogy a zene bárki számára látható. A mostani rajzpályázattal a gyerekeket is hasonló kísérletre hívjuk, arra kérjük őket, hogy a megadott darabok közül válasszanak ki egyet, és rajzolják le, hogy számukra mit jelent, milyen történetet, emlékeket, érzéseket közvetít az adott zenemű. Pályázni bármilyen rajzzal (pl. konkrét történet, emlék lerajzolva vagy akár egy érzést, hangulatot tükröző absztrakt alkotás) lehet. Egy pályázó több alkotást is beküldhet.

Kiknek szól a pályázat:
1. korcsoport: 1-4. osztályos tanulók
2. korcsoport: 5-8. osztályos tanulók

A zeneművek, amelyek közül lehet választani a rajz elkészítéséhez:
1. Haydn: C-dúr csellóverseny, Hob. VIIb: 3. tétel
2. Bach: Arioso a 156. kantátából - átirat
3. Dvořák: E-dúr vonósszerenád, op. 22 - 3. tétel, Scherzo

A zeneművek ITT hallgathatók meg.

Ütemezés:

FIGYELEM, A KORÁBBI MÁJUS 26-I BEADÁSI HATÁRIDŐ MEGHOSSZABBÍTÁSRA KERÜLT!
Pályázatok beküldési határideje: 2021. június 10. 24.00 óra

Eredményhirdetés: 2021. június 14. A nyertesek nevét a zenekar Facebook-oldalán tesszük közzé, illetve a nyerteseket a jelentkezéskor megadott e-mail címen keresztül értesítjük.
Közönségszavazás: 2021. június 14. – 2021. június 27.  
A közönségszavazás eredményhirdetése: 2021. június 28. A nyertesek nevét a zenekar Facebook-oldalán tesszük közzé, illetve a nyerteseket a jelentkezéskor megadott e-mail címen keresztül értesítjük.

Beküldés módja: a pályázatokat és az aláírt szülői hozzájáruló nyilatkozatot EZEN A LINKEN elérhető adatlapon keresztül lehet beküldeni. Amennyiben technikai probléma merülne fel, kérjük a kitölött adatlapot, a pályázatot és az aláírt szülői hozzájáruló nyulatkozatot a palyazat@lfkz.hu e-mail címre megküldeni.
A rajzokat maximum A3-as méretben kérjük elkészíteni és kép formátumban kérjük megküldeni.

Nyeremény:
1-3. helyezett számára mindkét korcsoportban (a pályázó kiválaszthatja, hogy melyik nyereményt szeretné):
A.    opció: „egyéni zeneóra” az LFKZ művészeinek vezetésével, zenét tanulók számára bemutatkozási lehetőség, hangszerek kipróbálása
B.    opció: online rajzoktatás


Különdíj: Különdíjban részesül az az intézmény, amely esetében a pályázati kiírásban meghatározott korcsoportú tanulók közül a legtöbb diák vesz részt a rajzpályázaton. A legaktívabb iskola diákjai LFKZ koncertet nyernek. Az LFKZ kisformációja az adott iskola számára az adott helyszínen egy minikoncertet ad.
 

Közönségdíj: A beérkezett pályázatokat feltöltjük az LFKZ Facebook-oldalára, a legtöbb lájkot szerző mű alkotója kiválaszthatja, hogy melyik nyereményt szeretné:
A.    opció: „egyéni zeneóra” az LFKZ művészeinek vezetésével, zenét tanulók számára bemutatkozási lehetőség, hangszerek kipróbálása
B.    opció: online rajzoktatás

A beérkezett műveket a Liszt Ferenc Kamarazenekar munkatársai értékelik az alábbi szempontok szerint:
● Eredetiség
● Ötletesség
● Kivitelezés

A pályázattal kapcsolatos esetleges kérdéseket a palyazat@lfkz.hu e-mail címre kérjük megküldeni.

RÉSZLETES JÁTÉKSZABÁLY

LETÖLTHETŐ SZÜLŐI HOZZÁJÁRULÓ NYILATKOZAT

PÁLYÁZATI ADATLAP