A Liszt Ferenc Kamarazenekar egy évvel ezelőtt, 2021. májusában első alkalommal hirdette meg az általános iskolás korosztály számára a Mesélő hangjegyek elnevezésű rajzpályázatát, amelyet a nagy érdeklődésre való tekintettel idén is kiírt.

A rajzpályázat folytatásaként most a 7-12. osztályosok számára a Samsunggal közösen hirdetünk kétfordulós videópályázatot.

Kik pályázhatnak?

Maximum 5 fős, általános iskola 7. és 8. osztályos, illetve középiskola 7-12. osztályos tanulókból álló csapatok, de akár egyénileg is lehet pályázni.

Feladat, a pályázat menete

A pályázat 2022. szeptember 12-től 2022. november 27-én éjfélig tart  és 2 fordulóból áll.

Az első fordulóban a csapatok feladata egy minimum 30, maximum 90 másodperc hosszú amatőr videófilm készítése, amely valamilyen módon Jörg Widmann: 180 Beats per Minute című művén alapul. A zenemű IDE kattintva érhető el. Amennyiben a videó elkészítéséhez szükség van a hanganyagra, kérjük, hogy a palyazat@lfkz.hu e-mail címen jelezzék.

A feladat az, hogy a csapat megmutassa, hogy számukra mit jelent, milyen történetet, emlékeket, érzéseket közvetít az adott zenemű. Pályázni bármilyen videóval lehet (pl. egy konkrét történet elmesélésével, vagy akár egy érzést, hangulatot tükröző alkotással), a videóban nem kötelező, hogy az adott zenemű részlete elhangozzon és nem kötelező a csapattagoknak a videón megjelennie, valamint nem kötelező, hogy valós helyszínen forgatott film legyen, lehet akár pl. 3D modellező vagy animáló szoftver segítségével készített anyag is. Egy csapat több videóval is részt vehet a pályázaton.

Az első forduló 2022. szeptember 12-től 2022. október 23-án éjfélig tart.

Az első fordulót követően a szakmai zsűri döntése alapján 5 csapat jut tovább a második fordulóba. A továbbjutó pályázók nevét a szervezők 2022. október 31. napján teszik közé, valamint e-mailben értesítik a továbbjutókat.

A továbbjutó csapatok számára a szervezők a következő eszközöket biztosítják a második fordulós videó elkészítéséhez:

-             2 db Samsung Galaxy S21 FE 5G mobil telefon;

-             1 db Galaxy TAB S7 FE tablet;

-             1 db Galaxy Watch4 okos óra;

-             1 db Galaxy Buds2 fülhallgató.

A második fordulóba jutott 5 csapat feladata a zenemű (Jörg Widmann: 180 Beats per Minute) felhasználásával egy új videó forgatása, minimum 60, maximum 180 másodperc terjedelemben, amely bemutatja, hogy a pályázó csapat számára mit jelent, milyen történetet, emlékeket, érzéseket közvetít a Zenemű. Pályázni csak olyan videóval lehet a második fordulóban, amelyben elhangzik a zenemű legalább 30 másodperces részlete, illetve amelyben képileg megjelenik a Samsung eszközök közül legalább 2 fajta. Egy pályázó a második fordulóban 1 videóval pályázhat és az első forduló során beküldött videót nem lehet a második fordulóban beküldeni.

A második videó elkészítéséhez szükséges zenemű felhasználható példányát a pályázati adatlapon megadott e-mail címre küldik meg a szervezők a 2022. október 31-ig.

A pályázat második fordulója 2022. november 1-tól 2022. november 27-én éjfélig tart.

A második fordulót követően a szakmai zsűri a 2022. december 10. napján megrendezésre kerülő meglepetés koncert keretében ünnepélyes keretek között hirdeti ki a nyertes csapat nevét.

Közönségszavazás

Az első forduló során  beérkezett videókat a szervezők 2022. október 25. napján közzéteszik a Liszt Ferenc Kamarazenekar Facebook és Instagram oldalain. Az a pályázó, akinek videója 2022. november 27-én éjfélig a legtöbb szavazatot (lájkot) kapja a két közösségi oldalon együttesen, az közönségdíjban részesül.

Nyeremények

Minden pályázó meghívást kap a 2022. december 10-i meglepetés koncertre, helyszín: Gabor M. Szoke Studio: https://gabormiklosszoke.com/studio

A nyertes csapat és a közönségdíjas csapat mindegyik tagja 1 - 1 darab Samsung Galaxy S21 FE 5G mobil telefont nyer.

A nyertes videót és a közönségdíjas videót beküldő csapatok a mobiltelefon mellett az iskolájuk számára 1 - 1 darab Samsung The FreeStyle hordozható projektort nyernek (https://www.samsung.com/hu/projectors/the-freestyle/the-freestyle-sp-lsp3blaxxh).

Beküldés módja

Mind az első, mind a második fordulóban való részvételhez a következő dokumentumokat szükséges beküldeni a palyazat@lfkz.hu e-mail címre:

-             a www.lfkz.hu oldalról letölthető kitöltött és aláirt pályázati adatlap szkennelt

-             18 évnél fiatalabb Pályázók esetén a kitöltött és aláírt szülői hozzájáruló nyilatkozat szkennelt példánya;

-             a Videó vagy az a link, ahonnan a Videó letölthető, wmv, avi, mpg, mpeg, mp3, wav, mov, mp4 fájformátumokban

További információ

A pályázattal kapcsolatos esetleges kérdéseket a palyazat@lfkz.hu e-mail címre kérjük megküldeni.

Dokumentumok

JÁTÉKSZABÁLY

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

PÁLYÁZATI ADATLAP

SZÜLŐI HOZZÁJÁRULÓ NYILATKOZAT

FIGYELEM! Kérjük, hogy a pályázati adatlapot és a szülői hozzájáruló nyilatkozatot kitöltés előtt töltse le. A két dokumentum a fenti linkeken a fájl menüpont alatt a letöltés pontra kattintva menthető le.