Az előadás a Müpa weboldalán és YouTube-csatornáján lesz elérhető.

December 8-án 19.30 órától ismét megnyitja kapuit a MÜPA online koncertterme, ahonnan élőben közvetítjük a zenekar soron következő előadását. Az előadáshoz kapcsolódóan a zenekar elindítja a Semmelweis Egyetem II. számú Gyermekgyógyászati Klinika támogatását célzó adománygyűjtő akcióját: minden ingyenesen elérhető, streamelt koncertünket a klinika betegeit és egészségügyi dolgozóit segítő Őrzők Alapítványnak ajánlunk, arra kérve a közönségünket, hogy a jegyárra szánt összeget küldjék el az alapítványnak.

Az akció ötlete mögé egy emberként állt be a zenekar, akik közül többeknek személyes tapasztalata is van az intézménnyel. Hegedűművészünk, Pintér Attila így beszélt erről: „A zenekar nem csak egy intézmény, ahova nap mint nap bejárok, és magas színvonalon, kiváló művészekkel zenélhetek. Egyben közösségi erőként is működik, és ezt szeretnénk kifejezni ezzel a kezdeményezéssel is. Ezúton is köszönjük mindazoknak, akik az ügy mellé állnak. Hiszünk abban, hogy a zenének gyógyító ereje van, és terveink között szerepel, amint azt a járványhelyzet megengedi, személyesen is játsszunk a beteg gyermekeknek és a kórház dolgozóinak. Saját tapasztalatból állíthatom, egy ilyen élethelyzetben minden gesztus számít, ami egy kis jókedvet visz a betegek és hozzátartozók életébe.”

Az ötlet maga egyébként nagybőgősünkben, Horváth Bencében fogalmazódott meg, aki maga is megtapasztalta, hogy „milyen kiemelkedő munkát végeznek a Semmelweis Egyetem II. Számú Gyermekgyógyászati Klinika dolgozói és a magyarországi gyermekklinikák között milyen kiemelt helyet foglal el, hiszen nagyon fontos, hogy a gyerekek minden lehetőséget megkapjanak a gyógyulásra.”

A december 8-i koncerten a hazai opera- és oratóriumi műfaj rendszeres fellépője, Zemlényi Eszter, valamint Boldoczki Gábor trombitaművész, akivel korábban számos sikert értünk el a közös fellépéseink során. A műsor, Johann Sebastian Bach, Ludwig van Beethoven, Georg Friedrich Händel és Georg Philipp Telemann művei szerepelnek.

Az előadás a Müpa weboldalán és YouTube-csatornáján lesz elérhető, illetve indítható a zenekar Facebook oldaláról is.

A zenekar a felajánlásokat az Őrzők Alapítvány bankszámlaszámára várja: OTP 11709002-20065829.

RÉSZLETEK:

December 8. 19:30 (Online stream-koncert)
Helyszín: MÜPA

A közvetítés elérhető: a Müpa YouTube csatornáján és weboldalán,

valamint a Liszt Ferenc Kamarazenekar Facebook oldalán

Liszt Ferenc Kamarazenekar
Művészeti vezető: Várdai István
Koncertmester: Tfirst Péter
Közreműködik: Zemlényi Eszter (szoprán) és Boldoczki Gábor (trombita)

Műsor:

Bach: Jauchzet Gott in allen Landen – kantáta, BWV 51 – km.: Zemlényi Eszter, Boldoczki Gábor
Beethoven: Cavatina, op.130
Händel: Óda Anna királynő születésnapjára, HWV 74 – km.: Zemlényi Eszter
Händel: B-dúr concerto grosso, op. 6
Telemann: D dúr koncertszonáta trombitára és kamarazenekarra, TWV 44:1 – km.: Boldoczki Gábor