A nyári koncertek különleges eseményei az évnek, mivel ekkor lehetőség van arra, hogy a koncerttermek világához képest kicsit kötetlenebb, családiasabb formában is találkozhassunk a közönséggel.

Első koncerthelyszínünk a bájos Balaton-felvidéki település, Kékkút, ahol a Kőfeszt keretében augusztus 4-én 17.30-tól a katolikus templomban ad koncertet zenekarunk 4 művésze: Horváth Róbert (hegedű), Kovács Attila (hegedű), Németh-Izsák Ilona (brácsa) és Lukácsházi György (cselló). Az ingyenes koncerten Händel, Vivaldi, Haydn, Mozart, Boccherini, Toselli és Weiner darabjai hangzanak el.

A 13. Kaposfesten a Liszt Ferenc Kamarazenekar az elmúlt évek hagyományaihoz híven idén is fellép, ráadásul két nap is találkozhattok zenekarunkkal. Augusztus 14-én a fesztivál kiemelt vendégével, Elisabeth Leonskajával, a zongora nagyasszonyaként emlegetett világhírű zongoraművésznővel adunk közös koncertet, augusztus 15-én pedig Várdai István vezényletével Georges Bizet - Rogyion Scsedrin Carmen-szvitjét játsszuk.

A nyarat augusztus 20-án a Zempléni Fesztiválon búcsúztatjuk. A fesztiválnak a Liszt Ferenc Kamarazenekar alapítója volt és azóta is évről-évre visszatérő vendége. A korábbi évektől eltérően idén nem Sárospatakon, hanem új helyszínen, a tokaji Paulay Ede Színházban lépünk fel Grieg, Pavel Fischer, Csajkovszkij és Jörg Widmann darabjaival.

A koncertek részletes programja ITT tekinthető meg.

Szeretettel várjuk kedves közönségünket nyári koncertjeinken is!